dimarts, 1 d’octubre del 2013

RESUM REUNIÓ Conselleria i Assemblea de Docents 30 de setembre de 2013

COMUNICAT 
REUNIÓ 30 de setembre de 2013
Conselleria d'Educació i Assemblea de Docents.

Després de quatre hores i mitja de reunió entre els representants de la Conselleria d’Educació, per una banda,  i els sindicats i Assemblea de docents, per una altra, no han arribat a un acord que permeti desconvocar la vaga de docents. 
Les converses s’han bloquejat en tres punts: 
1- la Llei de símbols (els vaguistes en demanen la retirada, 
2- el tancament dels expedients oberts als tres directors d’instituts de Maó (la Conselleria tampoc cedeix) 
3- l’aplicació del Tractament Integrat de Llengües. 

Els sindicats i l’Assemblea han arribat a la trobada amb una proposta (oral) amb la retirada del TIL com a punt fort, “agafant l’esperit de la històrica manifestació d’ahir”.  Per part de la Conselleria, el timó de la negociació l’ha pres el director general d’Universitats, Miquel Deià, i les converses han avançat significativament fins que s’ha produït un recés. En reiniciar-se el conclave l’actitud dels representants del Govern ha canviat; Deià ha callat, s’ha elevat la tensió i els representants institucionals han exigit que la proposta del comitè de vaga es realitzàs per escrit. Els vaguistes han redactat un document amb les tres peticions ja esmentades i conegudes des de fa dies . El Govern, després de retreure el comitè que no tengui capacitat d’adoptar acords definitius (recordam que els vaguistes  funcionen de manera assembleària i, per tant, aquests acords s’han de ratificar en els centres) s’ha compromès a estudiar el document. Ambdues parts s’han emplaçat per dimecres que ve.  
En Guillem del comitè de vaga ha comunicat:
"La primera part de la reunió la cosa avançava. Hem fet un descans, supos que han telefonat, i han tornat per rebentar la reunió.
Al final no hi ha hagut acord. Dimecres es tornen a reunir.
Què deu haver passat durant l'aturada??
Per què han canviat de sobte?"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada